10 március 2009

Szórakozási lehetőségek...

A "kötelező" iskolai hétvégéken kívül általában kiürül a suli, így aztán ha valaki szórakozásra vágyik, akkor a suli falain kívül kereshet további lehetőségeket.
A városban egyetlen pub, illetve egyetlen disco (Goggen) található, így elmondható, hogy ez nem egy pezsgő város, ahol minden utcán több szórakozóhely is fellelhető.

Ha nem feltétlen bulizni vágynánk, de mégis szeretnénk elmenni szórakozni, akkor lehetőség van bowlingozni, kelet-európai pénztárcának ez sem olcsó, de egyszer azért ezt is érdemes kipróbálni.
Itt is megtalálható továbbá a kultúrközpontban egy könyvtár, melybe ha már megvan a CPR számunk, akkor a kis kártyánkkal ingyen kölcsönözhetünk könyveket, DVD-ket. A városi moziban is meg lehet tekinteni az éppen aktuális filmeket, na persze azért nem egy multiplex színvonalára kell gondolni, de attól még ez is mozi.

Bár ha már egy egész estés szórakozást tervezünk, akkor erre a legjobb Aarhus, ahol mozitól és színháztól kezdve a pubokon át a disco-ig minden megtalálható, ahogyan az egy nagyvárostól elvárható.

Ha a szórakozást valaki a kirándulásban találja meg, akkor annak is nagyon sok lehetősége van itt Hadsten körül, de akár a régióban is...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Nagyon sok hasznos dolgot leírtál, köszönöm szépen a sok infót, majdnem az egész blogot átnéztem.
Amiről nem nagyon olvastam, az az hogy milyen a viszonyod a nem-magyar diákokkal? A dánok könnyen befogadnak, vagy ha összekerülsz velük, akkor ők dánul elbeszélgetnek, te meg néha-néha kérdezel egyet angolul?
Nyelvből sokat fejlődtél így is, hogy olyan sok a magyar?
Köszönöm a segítséget,
Mira

Balu írta...

Szia Mira!

Én úgy tapasztalom, hogy a dánok alapvetően nyitottak, ha te is nyitott vagy irántuk. Ugyanakkor szerintem az is természetes, hogy ők dánul beszélgetnek, hiszen nemzetköziek ide vagy oda, mégis egy dán iskolában vagyunk. Ennek ellenére, ha nemzetköziek vannak a társaságban, akkor angolra váltanak, ami persze nem esik nehezükre, hiszen elég jól beszélnek angolul is.
A nyelv nem könnyű, főleg nem a kiejtés, de ha érdekel és szeretnéd is megismerni, akkor egy ilyen közegben könnyebben megy ez is. Szerencsére nekem a kiejtéssel nincsen gondom, inkább a nyelvtan az, amit az itteni (nemzetközieknek szóló) képzésből hiányosnak tartok.
Azt hiszem, nekem jobb a helyzetem a dánokkal, mint egyes nemzetközieké, hiszen én már a második szemeszteremet töltöm itt. Mivel a környezet számomra már nem volt ismeretlen és egyes diákok sem, így ez sokat lendített a többiekkel való kapcsolatomon is. Végezetül az is számít, hogy igyekszem a közösségi életben aktívan résztvenni, aminek köszönhetően a többiekkel is könnyebben tudok kapcsolatba kerülni, vagy maradni.

Balázs

Free counter and web stats