05 február 2009

Élet az iskolában II.

Szórakozásra is számtalan lehetőség nyílik.

Konditerem, tornaterem, billiárdasztal, csocsó, számítógépterem, műfüves sportpálya, könyvtár, közös helyiségek, tv, video...
Ha valakinek az a fixa ideája, hogy az izomzatát szeretné formálni dániai tartózkodása alatt, megteheti, ugyanis egy jól felszerelt konditerem várja a diákokat, evezőgéppel, ellipszis trénerrel, lépcsőző géppel, illetve minden mással, ami egy normális konditeremben alapfelszerelés. A labdák és sportszerek széles választéka áll a diákok rendelkezésére a tornateremben is, legyen szó akár fociról, röplabdáról, kosárlabdáról, tollaslabdáról, asztaliteniszről, teniszről, floorballról, kézilabdáról... A suli mellett található műfüves pályán aztán lehet kézilabdázni, kosárlabdázni, focizni, de teniszezésre is lehetőség van.

Ha inkább egy kicsit nyugodtabb és közösségibb játékra vágyunk, akkor a Søjlehal-ben lehetőség van billiárdozni, csocsózni és különböző társasjátékokkal játszani, de akár leülhetünk beszélgetni a diáktársainkkal, hiszen ez a hely igazából a közösségi élet egyik legfontosabb helyszíne, a tantermekbe és a műhelyekbe innen lehet eljutni, innen nyílik a számítógépterem is. Szerencsére ritka az olyan időszak, amikor üresen tátong. :)
Az iskola könyvtára nem igazán nagy és főleg dán könyvekből áll, de mégis, lehetőség van arra, hogy különböző témájú könyvekből válogathassunk, ugyanakkor, ha valakinek egy nagyobb könyvtárra van igénye, akkor a városközpontjában található könyvtárban alkalma nyílik arra, hogy ezen irányú éhségét csillapítsa.

Az emeleten, ahol a szállások is vannak, további helyiségek találhatóak, melyekben a diákok az esti közösségi életüket élik. A Sønderhusban ezek mellett van egy tv szoba is, ahol dvd-zni, videozni lehet vagy ha valakinek az az igénye, akkor a 3 alap dán tv csatorna egyikét is figyelemmel kísérheti.

Nagyon fontos kitérni még a takarítás témakörére is.
A takarítást a szobákban mindenki magának végzi el. Porszívót a takarítóhelyiségből lehet elhozni. Az iskola biztosít toilett papírt, de a további tisztítószerek beszerzése már a szobák lakóinak feladata. (Emellett a beköltözéskor az iskola rendelkezünkre bocsájt 3 törülközőt, melyet aztán az ittlétünk során használhatunk.) Mosásra az étkező alatti mosókonyhában van lehetőség, 3 mosógép és 2 szárítógép segítségével lehet ezeket a feladatokat megoldani. A mosógépek mosótokennel (15 dkk) működnek, mosóport automatikusan adagol, további szereket hozzáadni nem szabad. Az ágyneműt 2 hetente cserélik, központilag összegyűjtik majd kiosztják az újat.

Nincsenek megjegyzések:

Free counter and web stats