24 január 2009

"Tantárgyak" itt Hadstenben

A nemzetközi diákok számára ugyan nem annyira, mint a dánoknak, de mégis elég színes a kínálat a választható tárgyak tekintetében. Aki persze rendelkezik megfelelő szintű dán nyelvtudással, az résztvehet dán nyelvű órákon is, amivel még színesebbé és még érdekesebbé teheti ittlétét.
Alapvetően 3 fő témára oszthatjuk a tárgyakat, sport, művészet, nemzetközi tanulmányok.

A sport témakörébe tartoznak többek között, a Labdajátékok, a Maraton, a Mountainbike, a Sport és Csapatépítés, a Röplabda és egy Alapsportnak nevezett fitnesses őrület. Emellett konditerem, tornaterem, egy műfüves sportpálya, egy füves gyakorlópálya illetve egy szauna is rendelezésre áll, nehogy hiányt szenvedhessen bárki bármiben.

A művészeti tárgyak körébe tartozik, a Gitár, a Rockbandában zenélés, a Kóruséneklés, a Tánc világa, Nemezelés, Kerámiázás, Festés és a Fotózás, persze nem minden egy időben de azért elég nagy szabadságot engedve, ha az ember minél több mindent szeretne kipróbálni.

A harmadik csoport a nemzetközi tanulmányok, hiszen ide tartozik a Dán nyelv a nemzetközieknek, a Dán politika, társadalom és demokrácia illetve az Európai tanulmányok. Ezek a tárgyak azok amelyek kötelezőek a nemzetközi diákok számára, míg a dánok számára pedig egy lehetséges opció, ha szeretnének többet együtt lenni a nemzetköziekkel.

Nagyon fontos szabály, melyet ildomos betartani, miszerint ha felveszünk egy tárgyat az órarendünkbe, akkor arra be is kell járni, nagyon rossz néven veszik, ha valaki rendszeresen hiányzik, illetve nem közli, hogy miért is nincs ott az általa választott órán.

Nincsenek megjegyzések:

Free counter and web stats