19 augusztus 2008

Közelebb a dánokhoz

A reggeli együtténeklés ma sem maradt el, szerencsére volt egy kis könnyítés, most angolul énekeltük el a szokásos napi hangulatfokozót. Ezután tovább ismerkedtünk a választható tárgyakkal. Aztán jött az ebéd, végre volt már lazac is! :)
Közben elkezdtünk agyalni a holnaputáni "International day" programjaival kapcsolatban. Ez a nap, mármint majd a csütörtök, rólunk fog szólni International Class-os tanulókról, az országainkról és mindenről amit fontosnak tartunk megmutatni a dánoknak. Már reggel a tervek szerint egy Illés dallal fogunk indítani, melynek a refrénjét el is énekeltetjük velük... (A próbán az észt és lengyel lányok teljesen odáig voltak a dalért) :) Lesz majd teszt is, vetélkedő is, de a legizgalmasabb talán az lesz, amikor 2-3 dánt magunk mellé veszünk és mindenféle érdekes dologról beszélgetünk majd velünk.
Egyébként ezt már ma is gyakoroltuk, elindultunk várost nézni, mármint kisvárost, Hadstent. Természetesen - a számomra lassan tipikusan Skandináv időjárássá váló, pillanatok alatt eleredő, 15-20 percig tartó, naponta 3-4 alkalommal ismétlődő - esőben. Ugyanez volt Norvégiában is, de ez jó, legalább az ember nem sül meg így nyáron, télen meg majd fel lehet öltözni. Szóval miközben sétáltunk, beszélgettünk egy tetszőleges dán tanulóval, megadott témákról. Nagyon jó volt, modanom sem kell, hogy nekik azért nem igazán van gondjuk az angol nyelvi kommunikációval, bár persze szívesebben beszélnék dánul, ha egy mód van rá. A város ismertetés és séta alatt 4 emberrel tudtam beszélgetni és jó volt, örültem neki, hogy gyakorolhattam az angolt velük.
Bízom benne, hogy hamarosan már a dánt is hasonló módon gyakorolhatjuk.
A nap végén még lehetett infókat gyűjteni a témákról és beszélgetni a tanárokkal, holnap viszont dönteni kell, hogy mit szeretnénk felvenni az órarendünkbe. Vacsora és a kérdések után lement két csapat focizni, csatlakoztam én is hozzájuk, így lett aztán nemzetközi a meccs.
Ma is jól éreztem magam, de ez lassan gondolom nem lesz meglepő. A dánok tudják, hogy mivel lehet még jobbá tenni a diákok mindennapjait...

Nincsenek megjegyzések:

Free counter and web stats