05 szeptember 2008

ő hajat mos pénteken... az Einstein nyitó bulira

Ma teljesen nyugodtan indultunk neki ennek a hosszúnak ígérkező napnak. Reggel ugyan az ébredés megint nem volt zökkenőmentes, bár a reggelihez azért leértem. A fun & fitness óra most nem a gym-ben volt, bár ott kezdtünk egy kis bemelegítéssel, amely abból állt, hogy párba kellett rendeződni, majd az egyik embernek be kellett csukni a szemét, míg a másik irányította őt séta közben, míg az utolsó párcserénél ki kellett kísérni a suli melletti füves edzőpályára a "vakot", ahol aztán tényleg kezdetét vette a "fun" része a mai napnak. Először körbe álltunk, majd egy kissé a csip-csip csókára hasonlító gyerek dallal kezdtünk bemelegíteni. Ennek a szövege rendkívül egyszerű volt (magyar áthallásban a következő): Ramszessze-ramszessze-guli-guli-guli-guli-ramszessze, ramszessze-ramszessze-guli-guli-guli-guli-ramszessze-ramszessze, ámi-ámi-guli-guli-guli-guli-ramszessze... Szóval ennél az abszolút embert próbáló feladatnál :D, a ramszessze-nél csapkodni kellett a combunkat, míg a guli-nál a fejünk mellett csattintgatni az ujjunkkal, míg az ámi-nál feltartott kézzel kiegyenesedni. Ja és ezt minél gyorsabban. Hááát, tényleg teljesen "őrültek" ezek a dánok. :) Volt más egyéb csapatjáték is, egy olyan is, amely egy kissé baseball, csak itt nem ütni kellett, hanem eldobni a (foci)labdát, amerre gondoltuk, majd utána a "védekező csapatnak" pedig visszakellett adni úgy, hogy a játékosok egymás mögé álltak terpeszállásban és az első (aki elkapta a labdát), hátragurította a labdát az utolsónak a lábak között, aki aztán vissza dobta az alapvonalra. Az a csapat nyert, amelyik adott idő alatt több embert tudott körbefuttatni a pályán. :) Abszolút "őrültek"! :)
Majd volt még egy olyan feladat, hogy 2 csapatban játszva, mindkét csapat egyik fele bekötött szemmel gyűjtögetett a játéktéren a kihelyezett tárgyak közül, a játéktéren kívül álló csapattárs irányítása mellett. Ez is elég vicces volt!
Azután éneklős percek következtek, melynek a végén a napi postával, megérkezett a tartózkodási engedélyem! :) Hurrá, most már csak újabb fényképet kell csináltatnom és pár héten belül meglesz a kártyám is hozzá. Amint megkapom a kártyát, utána elkezdem bejárni a környéket, ugyanis akkor tudom majd kedvezményesen megvenni a vonatjegyet. Ezután ismét dán óra, ahol újabb fontos információkat kaphattunk a kiejtéssel kapcsolatban és újabb hasznos mondatokat a mindennapokhoz.
Ebéd után elkezdődött a sporthétvége... Először még a menetrend szerinti röplabda órák, majd utána már a sport hétvége keretén belül újabb röplabda meccsek, majd floorball következett. A diákokat felosztották 6 csapatra, akik körmérkőzéses formában próbáltak meg a másik fölé kerekedni. A röplabdában a csoportunkat megnyertük, míg floorballban másodikak lettünk, bár az eredmény abszolút másodlagos, a hangsúly ismét a csapatok, diákok, dánok-nem dánok egymáshoz közelítésén volt. Rajtunk nem múlott, bár... Ismét előjött az a probléma, mely már korábban is, egyesek a nemzetköziektől, önkényesen távolmaradtak a rendezvényektől. Valakinek kedve nem volt hozzá, míg volt olyan is, akinek fontos aludnivalója volt. Szerintem ki lehetett bírni, na meg a mozgás sem árt meg az embernek. Mindegy, én jól éreztem magam. :)
A sportok miatt a vacsora is egy órával később volt, de egy rendes, gyertyafényes kivitelben. Mindenki az alkalmohoz illően öltözve, jó hangulatban fogyasztott, és mivel ez a hétvége iskolai hétvége, így elkezdődött az Einstein buli szezon is. Megkaptuk a beosztást is az estére, mely szerint kétszer egy órát kellett volna lennem a pult, vagy asztal másik oldalán, de végülis csak alig több, mint félóra sikeredett, mivel a nyitó és a záró órában nem igazán voltak a feltételek megfelelőek a munkavégzéshez. Ezalatt azt értem, hogy az étkezőben egy kicsit hosszabbra nyúlt a party, így nem kellett mennem a szórakozó helyiségbe pultoznom, míg az utolsó órában pedig nem tartott már addig a buli az Einsteinben, mert már 1. alig maradt ember addigra, 2. aki maradt, az sem volt már szomjas! :D
Így az Einstein (suli pub) nyitó buli, fél 4-kor bezárta kapuit.

Nincsenek megjegyzések:

Free counter and web stats