05 szeptember 2008

a csütörtök jelzőt se kap...

Egy rövid és az otthoni helyzet miatt kissé frusztráló nap volt ez a csütörtök.

A lakásügy továbbra sem halad úgy ahogyan szeretnénk és kétlem, hogy októberig rendeződne az egész... :( Na mindegy, innen a távolból idegeskednem teljesen felesleges!

Reggel kezdtünk egy sport és csapatépítés órával. Rykke olyan feladatokat adott, ami tényleg csapatépítő jellegű volt. Nem voltunk teljes létszámban, ugyanis a diákok egy része, egy rendőrségi gyakorlaton vett részt (tömegoszlatás, kríziskezelés stb.), ugyanis ők szeretnének a suli után a rendőrség kötelékében szolgálni. Számunkra ez is meglepetéssel szolgált, hiszen az otthoni helyzetet ismerve, nem igazán ez a szándéka a mai magyar fiataloknak. Itt van presztízse és megbecsülik, ha valaki rendőr...Elgondolkodtató, mert a közel 50 diákból majdnem a 20%! képzeli el a jövőjét a rendőrség kötelékében.

Na de visszatérve a csapatépítéshez, volt olyan feladat, hogy egy nagy kötelet (melynek a két vége össze volt kötve) kellett bekötött szemmel megfognunk (8 embernek), majd anélkül, hogy beszéltünk volna, négyzetté formálni. A következő feladatban már beszélhettünk, de még mindig bekötött szemmel kellett lennünk, így azért kissé négyzetesebb formát sikerült már kialakítanunk. Ezt követően megbeszéltük a tapasztalatokat, majd kimentünk a suli elé a füves domboldalba, ahol egy ismert játékot adtuk elő, melynek célja, a birkák karámba terelése. Jó volt, én voltam az egyes számú birka. :D A terelő egy helyben állt, míg mi bekötött szemmel az utasításait, jeleit követve jutottunk el a karámba. Az óra végén egy újabb érdekes feladat következett, ebben csak dánok vettek részt. 4 bekötött szemű embernek kellett figyelni egy másikra és követni az utasításait. A cél az volt, hogy a 4 embernél egy-egy fonal, mely rá volt erősítve egy befőttes gumira, amit egy vízzel teli pohárra kellett ráhelyezni, majd ezéltal felemelni... Sikerült nekik! :)
European Studies-on különféle mutatók alapján próbáltuk vizsgálni az EU országokat, mi lehet a különbség és miért, melyik országban miként látják a helyzetet.

Nincsenek megjegyzések:

Free counter and web stats